Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
byt lankar med html-skolan
Google gbghtml.se
index bilder body länkar visited div-taggen class hover menyer dreamweaver dreamweaver extensions flash gratis html editorer gratis templates css3 animation med css3 responsiv design Böcker om stylesheets Design för din blogg waybackmachine
är du nyfiken på hur din eller andra webbsidor såg ut förr? Prova waybackmachine>>>

Visited, en annan egenskap du kan använda på länkar.

Observera, detta är en tabell och bara för att ge en kort genomgång av metoder. För att göra en responsiv design skall du helst bara använda div.

När besökaren klickat på någon av länkarna på sidan kan det vara en fördel att visa vilka sidor som varit besökta genom att utforma dessa en aning.

Ett sätt kunde vara att ge besökta länkar en lite gråare färg så här:

a:visited {color:#666666; text-decoration:underline}

Här får länken en lite gråare färg ungefär så här.

Vi har även lagt till text-decoration:underline på denna.

En annan sak vi ser många har problem med är detta med scroll-lister i nederkanten på sidan. Oftast på grund av att man försökt klämma in så mycket text och bilder så att sidan blir för bred. En användbar metod är då att använda något som kallas div-taggar.

I div taggen kan du även använda mycket css kod.

Vi skall titta på några div-taggar här>>>>

 


Här har du annars sveriges idag billigaste webbhotell där du betalar 1 krona per månad. 100 Mb plats och ett email konto. Kan vara något för dig som vill experimentera lite innan du sätter upp din riktiga hemsida. Du lär dig detta med ftp, css och hur du sätter ihop sidan. Du har faktiskt även gratis email samt telefon support.

copyright © Björn Larsen citygbg.se