byt lankar med html-skolan
Google gbghtml.se
index bilder body länkar visited div-taggen class hover menyer dreamweaver dreamweaver extensions flash gratis html editorer gratis templates css3 responsiv design Böcker om stylesheets Design för din blogg

waybackmachine
är du nyfiken på hur din eller andra webbsidor såg ut förr? Prova waybackmachine>>>

 

 

 

 

 

 

 

De senaste Dreamweaver har en förmåga att krångla med ftp-klienten

Ser ut som om det ligger en bugg i Dreamweavers hantering av ftp-klienter. Det vi upptäckt är att om du låter dreamweaver använda passiv ftp så fungerar båda portarna. Det vill säga både port 20 och 21(passiv). det du får göra vid dessa problem är att editera inställningarna för din site. Så här:

editera dina installningar
Det ordnar du genom att öppna menyn site(engelsk version) och sedan "Manage sites". Här markerar du den site du skall editera och sedan på knappen edit till höger.

passiv ftp far det hela att fungera
Här använder du fliken avancerad eller advanced, markerar remote och klickar i "Use Passive FTP". Självklart har du även fyllt i adressen till din ftp, användarnamn och lösenord. Klicka sedan på knappen "Test" och det hela brukar lösa sig. Det märkliga är att Dreamweaver inte alls kör Passive FTP utan kör helt normalt efteråt. Med Passive FTP menar man ju att du inte skall kunna ladda upp filer till servern men det gör den i alla fall. Du kan även behöva öppna för dreamweaver i Brandväggen eller Firewall när du kör windows 7. Kör du windows XP deaktiverar du den. Du har en beskrvning av din brandvägg på drivrutiner.net>>>. Inställningar för Brandväggen på windows XP och Vista liknar den på windows 7.

klicka firewall settings
Kontrollera även att inställningarna i din dreamweaver är riktiga genom att klicka på "firewall settings".

port 21
Kontrollera att du har port 21 som firewall port.

Andra problem som uppstår är det irriterande beskedet att "Dreamweaver is currently interacting with a server" vilket innebär att du måste klicka o.k på varje sida som uppdateras när du uppdaterar i library. Det enklaste här är helt enkelt att gå in på samma ställe, ta bort kråkan i "automatically upload...", klicka i den igen och klicka o.k. Brukar lösa problemet.
right
Contact, Kontakta mig här>>>sitemap eller sidkarta
Valid XHTML 1.0 Transitional