Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index ftp smartftp username port21 connect framme upload lokal markera drag&drop gratis hemsida blogg billiga webbhotell

Bra gratis webbhotell

Här är de gratis webbhotell jag rekommenderar för din första sida

Jag lägger här upp länkar till ett femtiotal gratis webhotell som inte skrämmer bort mig med en massa reklam du måste tvingas utstå på din sida. Dessa webbhotell skiljer sig en del och du skall inte lita för mycket på detta om obegränsad plats, trafik o.s.v. Men det kan du ju stå ut med så länge det är gratis. Vill du däremot ha ett webbhotell med bra support som inte kostar en förmögenhet är detta det webbhotell jag brukar rekommendera för dig som är nybörjare.

börja blogga med några klick, du kommer igång på några sekunder, enklare än så här blir det inte
Du får en obegränsad WordPress-blogg med vår One click installer.

Du har numer 75 Gb plats och får en bra support dygnet runt vilket sparar dig många gråa hår. Här finns även många enkla script, så kallade, one-click installer som drupal eller e-butik med några klick. Just nu får du även en NU domän för bara 8 kronor. Se mer här>>>

Jag visar här några förslag på gratis webbplatser du kan experimentera med. Kan vara ett bra ställe att prova dina kreationer eller helt enkelt lägga upp länkar till dina andra webbplatser. Du vet väl om att du kan registrera ditt domännamn gratis om du väljer en toppdomän som heter .tk ? Med toppdomän menas den beteckningen du hittar efter punkten och domännamnet. På html skolan heter domänen gbghtml och toppdomänen .se.

gratis doman
genom freenom.com får du en alldeles gratis .ml, .tk, .ga, .cf eller .gq domän
. Du kan dock bara registrera för ett år i taget men det duger ju alldeles utmärkt om du bara vill lära dig någonting om hosting. Du har ju även användning för ett webbhotell. Du hittar flera nedanför men jag vill nog rekommendera något mer tillförlitliga om du vill ha din kreation levande. Du hittar alltifrån webbhotell från 100 :- året till mer professionella för 400 kronor.


Jag börjar med de svenska.

Svenska webbhotell erbjuder ibland gratis webbplats om du skriver på för nyhetsmail, skriver några artiklar på forum och så vidare. Det är dock svårt att hitta dessa utan en massa reklam. Nedanför har du flera engelska där du har många fler möjligheter. Skulle du inte förstå engelskan så använd googles gratis översättningstjänst du hittar på translate.google.com>>>

Google page creator
Är även det helt gratis. Du får en adress liknande sites.google.com/sites/dittnamn


Visma spcs erbjuder en gratis hemsida där du, ganska enkelt, lägger till bilder, text och annat. De vill du skall registrera person nummer, adress och telefon nummer. Jag tycker bara det är besvärligt att komma åt alla funktioner på redigeraren då denna inte verkar vara helt anpassad till skärmen. Du får använda Ctrl+ - för att förminska bilden av redigeraren. Sedan bör den vara enklare för dig som är ovan(eller som inte orkar RTFM). Dock inget för dig som läst på lite.
wix.com är ett norskt webbhotell som erbjuder en massa mallar. Framgår inte vilka begränsningar du har men du får snabbt upp en proffsig hemsida gratis med ett långt krångligt domännamn. Skall du koppla en domän kostar det pengar.

I utlandet finns det tusentals gratis webbhotell. Problemet är bara att de försvinner ibland eller byter domän. Jag har hittat dessa som fungerar någorlunda just nu.
gratis webhotell
000webhost.com
gratis webhotell med 1,5Gb plats, 5 extra domäner, de flesta php funktioner, MySQL, ett tiotal script för installationer, cronjobs och mycket mer. Helt utan reklam banners. Detta kan vara hosten du använder för att lära dig mer om php och ftp.
azure.microsoft.com
Är även det ett gratis webbhotell där du kan köra 10 webplatser, 5 GB bandbredd, 1 Gb utrymme och har möjlighet att använda databaser för att sätta upp wordpress bloggar, joomla, drupal, forum och en hel del andra cms. Här finns även många färdiga hemsidor eller mallar du har möjlighet att välja för att snabbt komma igång. Antar de vill locka kunder men det räcker ju alldeles utmärkt för din första webplats. Du får ett domännamn typ dittnamn.azure.net men det är ju bara att beställa ett gratis domännamn på ett annat ställe och sedan ändra cname till din webplats.
biz.nf gratis webhotell utan reklam där du får en gratis co.nf domän. Du har 1000 Mb plats och 5 GB trafik. Även blog och webbsidesbyggare. Åtkomst med ftp. Här finns även MySQL 4/5, php 4/5, CGI o.s.v.
byethost.com -erbjuder massor med plats, 1Gb, 5 MySQL, PhPMyAdmin, 50GB trafik, plats för 10 domäner, 5 subdomäner, gratis dygnet runt support, email och mycket annat helt utan reklam. Här finns även program för FTP.
100webspace.com
uppe igen, gratis hemsida med ftp, MySQL, Perl plus mycket annat.
Starta ditt eget webbhotell, helt gratis, och tjäna pengar. Se mer här>>>
Här installerar du de flesta cms-system, bloggar och andra fantasticoapplikationer med några klick i kontrollpanelen. Är dock svår att nå ordentligt. Verkar inte som de har någon bra lina in till servern.
atspace.com
gratis hemsida med 1000 MB plats, 1 MySQL databas, obegränsad trafik, plats för 1 domän, både ftp och stöd i webbläsaren för webbredigering, pop3 mail, gratis domänhosting, gratis subdomän.
Ett annat ställe är freehostingeu där du får 200 Mb plats, en gratis .eu.pn / .me.pn domän, script med vilka du installerar en blogg eller joomla med ett klick. Kan även lägga din egen domän på detta ställe. Du har php 5 samt 7, MySQL, cgi och en massa annat utan reklam. Se mer här>>>
freehostia.com
Här får du 250Mb plats och 2 MySQL(databaser) gratis. Du kan även peka två domäner. Här finns en kontrollpanel där du enkelt installerar 40 olika applikationer som drupal, bloggar, forum och mycket annat. Har ibland problem med trafik så du kan räkna med den kan vara svår att nå.
freehostingeu.com bjuder även de på en gratis domän. I form av .eu.pn samt .me.pn . Du har 200 Mb plats, 4GB trafik per månad, installationscript för joomla och wordpress(blogg), åtkomst med ftp eller webbaserad filhanterare, Pop3/Imap, SMTP access, Webmail, PHP, MySQL, CGI, Perl, Flash support, zacky tool installer med vilken du installerar ännu fler verktyg och mycket mer.
freehostingnoads.net
är en server du kan använda för att experimentera med. Här får du hela 1 Gb plats, 5 GB trafik per månad, cPanel, phpmyadmin, färdiga scripts för att installera cms:er som forum, joomla, wordpress och mycket mer. Du får ett mailkonto att experimentera med, du kan välja mellan php 5.x till 7.4.2. Och så hundratals gratis mallar du kan använda för att skapa hemsida. De skriver de även har fri support men det där skall du nog ta med en nypa salt.
freewebspace.net
Här har man valt att länka till 59 olika gratis webhotell med massor av möjligheter. Du kan även välja på gratis blogg, forum, bildhantering samt backup av filer om du tittar på förstasidan. Här ser du även vad användarna har tyckt om de olika webbhotellerna och röstat med stjärnor.
Free Hosting
Youstable driver ett gratis webbhotell
kallat googiehost.com där du får 1GB plats, gratis ssl, cPanel med softocoulus(en klicks applikationer för att skapa webbplats som blogg, forum, drupal, wiki och mycket mer). Kan ge dig lite kött på benen innan du startar på riktigt.
wix.com är ett webbhotell som erbjuder gratis hemsida med hundratals gratis mallar. Du har även möjlighet att sätta upp din egna ecommerce butik med många olika utseenden.
Du hittar många fler platser på freewebspace.net - får lämna ett tack för tipset till Annica Tigers html-skola. (dog 3:e januari 2016). Hennes hemsida är nu arkiverad på internetmuseum. Du kan läsa mer om denna kvinna på wikipedia>>> samt internetmuseum.

copyright © Björn Larsen citygbg.se