Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index ftp smartftp username port21 connect framme upload lokal markera drag&drop gratis hemsida blogg billiga webbhotell

För att sätta upp en blogg på din hemsida behöver du en databas

Det följer med en databas på de flesta webbhotell idag. Flera webbhotell har även en egen installation av blogg istället för att du går via fantastico i cPanel. Med one.com eller Loopia klickar du tre gånger på en ikon för att skapa en blogg. Du kan även använda en gratis tjänst på wordpress.com där du skapar en blogg som då heter dittnamn.wordpress.com. Se mer på wordpress.com. Att skriva en blogg så här är nog det enklaste sättet att göra en egen hemsida.

Om du inte har denna möjlighet på webhotellet. Om du skall installera din wordpress manuellt utan cPanel eller softocoulus blir det lite omständigare. Jag har lagt ut en liten handledning på hur du bär dig åt(ungefär samma metod som du använder på alla de andra).

Med wordpress kommer du långt bara med de mallarna som ligger i själva installationen. Det finns även många mallar att hämta gratis på nätet. Du hittar flera gratis mallar för wordpress här>>>. Tänk dock på att det finns mycket otyg ute på nätet just nu som lägger beslag på administrationen snabbt som ögat om du inte tar bort din första administratör på din blogg. För att göra detta går du till användare och skapar en ny administratör.


skapa ny anvandare


Du loggar sedan ut, loggar in som den nya administratören och raderar den första. I kontrollpanelen finns det sedan flera knep att göra din blogg bättre synlig på google. Om du tittat på kvällstidningarnas webbsidor på nätet ser du att sista delen av adressen ofta ser ut som rubriken. Exempelvis något som liknar "www.nyhetsbladet.se/valet_2010.html" . Detta ordnar du enkelt i din blogg genom att öppna Inställningar och sedan kryssa i "anpassad struktur".


anpassad struktur

 

Du skriver sedan /%category%/%postname% i fältet anpassad struktur och klicka sedan "Spara ändringar" längst ner. Sedan är det bara att börja skriva.

 

skriv ditt forsta inlagg


Klicka på inlägg uppe till vänster och sedan skapa nytt. Du kan nu skriva din dagbok, ladda upp en bild eller bara lägga in länkar. Du har knappar för länkar och bilder ovanför där du skriver. Högst upp skriver du titeln som sedan kommer att bli namnet på ditt inlägg. Denna dyker sedan upp som en länk i menyn på bloggen. Du kan göra likadant för att skapa en ny sida. Du klickar då på skapa ny under sidor till vänster.
För att lägga till bilder i dina inlägg gör du så här>>>

copyright © Björn Larsen citygbg.se