byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index Bodytaggen Logotype Lowsrc Gimp Photoshop Gratis bilder Gratis online Table Picasa PicNic Bilder i Forum Videotaggen i HTML 5 Gifar animerade Video som bakgrund

Så här ändrar du storleken på din bild i picnic.

a-ford
Du har nu överfört en bild till ditt webbalbum. Du har nu möjlighet att ta reda på bildens adress och sedan använda den på ett forum eller liknande. Kan dock vara bra att ha bilden lite större innan vi överför den.

Du provar då att använda programmet picasa på datorn.

transfer
Klicka på överför när du ser bilden.

redigerar med picnic
I Picasa klickar vi på picnic till vänster. En liten grön ikon och vi har snart möjlighet till att redigera röda ögon, storlek, lägga till effekter och mycket annat.

redigerar med picnic
I picninc har du möjlighet att ändra storlek på bilden genom att klicka på menyn redigera och sedan ändra storlek

redigerar med picnic
Här skriver vi 560 för bredd(width) och behåller proportionerna så att bilden bara förstoras eller förminskas proportionerligt. Du har även möjlighet att ändra bilden procentuellt här.

redigerar med picnic
Om du sedan klickar på "spara till picasa" efter det väljer överför från ditt picasa-program och, voilá du har nu en bild på 560 pixels bredd som passar alldeles utmärkt till ett forum eller blogg. Du får en förklaring på hur du bär dig åt för att få in bilden i ett inlägg på forum här>>>

 

eXTReMe Tracker

copyright © Björn Larsen citygbg.se