Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index Bodytaggen Logotype Lowsrc Gimp Photoshop Gratis bilder Gratis online Table Picasa PicNic Bilder i Forum Videotaggen i HTML 5 Gifar animerade Video som bakgrund

Några sidor bara tillägnad bilder på webben

Lägger här ut lite koder för dig som fastnat någonstans gällande bilder på webbsidan.

Enklaste sättet för dig att lägga ut en bild är helt enkelt att lägga bilden i samma mapp som webbsidan. Du kan då skriva adressen till bilden bara med namnet. Om vi tar bilden pelle.jpg skriver du
<img src="pelle.jpg" width="100" height="100" alt="beskrivning på bilden"/> . Det är inte helt nödvändigt med width, height och alt-taggen men wrc samt google tycker om att du kodar riktigt. Du kan vidare få ett par besökare extra med hjälp av alt-taggen.

Ett av de enklare knepen för att lägga text runt bilden är att använda kommandot "align" i img-taggen. Vill du exempelvis att texten runt bilden skall finnas på vänster sida använder du <img src="pelle.jpg" width="100" height="100" alt="beskrivning för bild" align="right" /> Och få då detta utseende eller placering av bilden. placerar texten till vänsterTexten som vi skriver före hamnar till vänster om bilden då vi angett align="right".

Vi gick igenom bilder på denna sidan i samband med p-taggen, och här i samband med bild från annan sida, här i samband med länkning plus här ihop med tabell.

På sidorna under bild hittar du lite användningsområden för bilder. Vi börjar med att lägga in en bild i body-taggen, sedan lägger vi även ut bilder i en tabell. Idag fungerar de flesta webbläsare med det nya formatet css3 och html5. Det finns fortfarande skillnader men du kan lugnt börja använda stylesheets till bodytaggen. I html4 lade vi till en bakgrundsbild direkt i bodytaggen med attributet background="pelle.jpg". Du kan fortfarande använda attributet men det ger en stor fördel om du, istället, lägger denna i ditt stylesheet. Du kan läsa mer om stylesheets på design>>>. Du hittar några tips om photoshop och gratis alternativ för bildredigering online och att ladda ner till datorn här>>>. Photoshop har länge varit det populäraste programmet för att redigera bilder till hemsidan men nu har du många bra gratis program som gimp, paintnet och onlinetjänster. Se mer här>>>.

Innan du tittar här kan du ha nytta av lektionerna om tabell som du hittar på dessa sidorna.

freeimages.com har bilder eller foton du kan ladda ner gratis

annat användbart

gratis jpg bilder du gor sjalv
escapemotions
är en sida med javascript applikation du kan använda för att framställa bilder ute på nätet. Du använder musen för att framställa olika bilder och kan sedan spara bilden i jpg format på hårddisken.

gratis bilder
stockvault.net

Gratis bilder i alla genrer

freeimages.com har cirka 350000 bilder eller foton du kan ladda ner gratis

Acid Fonts - Download free fonts
acidfronts.com

mycket gratis fonter, verktyg för att göra fonter plus banners.

Simpleviewer
Är ett gratis galleri du kan använda för att publicera bilder på din hemsida. Det tillåter att publicera bilder på alla hemsidor och ger ett proffessionellt utseende.

copyright © Björn Larsen citygbg.se