byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index td-taggen koden bordercolor colspan rowspan bgcolor width cellspacing Distans Bild i table Tabellkod Bilden i mitten valign Frågesport

Språk: Svenska
Serie: Pagina Classic
Antal sidor: 505
Utg.datum: 2011-11-30
Upplaga: 7
Förlag: Pagina Förlag
Dimensioner: 229 x 164 x 27 mm
Vikt: 790 g
SAB: 006.7,Pucbb
ISBN: 9789163609947
HTML och CSS-boken

Boken börjar från grunden och innehåller allt du behöver veta för att skriva webbsidor. Författaren beskriver systematiskt, med hundratals exempel, hur du lägger in rätt taggar så att dina webbsidor får det utseende och den funktion du vill. Du kan ha stor glädje av att kunna HTML även om du använder andra program som skapar HTML-kod, eller översätter färdiga dokument till HTML.

Detta med cell och kommandon


Ibland kan det vara svårt att lägga saker på sin plats på webbsidan som bilder, text och länkar. Då kan det vara värt att dela upp olika delar i celler som du ser ovanför. Det är detta man menar med Tabell. För att fixa denna får vi granska de olika delarna i en tabell. Först tittar vi på taggarnas ordning och sedan argument som rowspan med vilken du kan bestämma hur många rader av tabellen din cell skall ta, colspan som bestämmer kolumner, td som bestämmer cell och kommandot bgcolor som ger bakgrundsfärg.
Det du ser ovanför är en ganska vanlig utformning av tabell. Det är lagt in kommandot border="1" i table-taggen för att visa cellerna lite bättre. Utan detta kommandot ser du inte kanterna på varje cell.
Koden till exemplet ovan SER UT SÅ HÄR

 

 

 

 

 

 

 

OBS!!! Google och w3c vill hellre att du använder stylesheets eller css. Se mer här>>>

 

 

 

 

fullstandigt webhotell
På webbdo har du allt du behöver

billigt webhotell

copyright © Björn Larsen citygbg.se