byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
index Bodytaggen Logotype Lowsrc Gimp Photoshop Table Picasa PicNic Bilder i Forum Videotaggen i HTML 5

gratis fotobocker
Skaffa ett fotoalbum

Billigare än så här blir det inte. Beställ webbhotell här

 

 

 

 

 

 

Bilder som bakgrund i tabeller

Du kan använda bilder som bakgrunder även i tabeller. I nästa sekvens skall vi använda en bild som bakgrund i den vänstra kolumnen av en tabell plus i en meny på ovansidan. Vi använder även här bilder för att få det att fungera i Internet Explorer. Vad vi gör då är att använda photoshop eller paint shop pro för att göra en smalare bild. Bilden repeterar sig själv över hela cellen. Till den vänstra kolumnen(eller cellen) har vi använt en 120 pixels bred och 4 pixels hög bild och på den kört med "gradient tool"(i photoshop). Till menyn på ovansidan har vi använt en längre smal bild. Närmare 800 pixels bred och 4 pixels hög. Denna repeterar sig själv nedåt. Vi har använt "gradient tool" även på denna för att få ett lite tuffare utseende. Koden till denna tabell ser ut så här:

<table border="1" width="80%">
<tr><td colspan="2" background="top.jpg"><a href="http://www.drivrutiner.net"><img src="knapp1.gif" width="200" height="66" alt="knapp1" border="0" /></a><a href="http://www.drivrutiner.net"><img src="knapp2.gif" width="200" height="66" alt="knapp 2" border="0" /></a><a href="http://www.drivrutiner.net"><img src="knapp3.gif" width="200" height="66" alt="knapp 3" border="0" /></a><a href="http://www.drivrutiner.net"><img src="knapp4.gif" width="200" height="66" alt="knapp 4" border="0" /></a></td></tr>
<tr>
<td width="12%" background="left.jpg" valign="top"><a href="http://www.drivrutiner.net">&ouml;versta
l&auml;nken </a>
<br/>
<a href="http://www.gbghtml.se">HTML-skolan</a>
<br/>
<a href="http://www.webbgbg.se">Webbhotell</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net">Drivrutiner</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/host/money/index.php">Inkomster</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/drivrutiner/books/index.php">B&ouml;cker</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/drivrutiner/antivirus.php">Antivirus</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/drivrutiner/dlink.php">N&auml;tverk</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/program/gratis.php">Gratis program</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/program/download.php">Download</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/program/bil/spel.php">Colin McRae</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/program/flyg/cfs.php">MS CFS</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/program/flyg/red.php">Red Baron</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/program/online/spel.php">Online spel</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/drivrutiner/datorbygg/index.php">Bygg dator</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/program/kontor/office/index.php">Officemallar</a>
<br/>
<a href="http://www.drivrutiner.net/drivrutiner/sok.php">Spr&aring;klexikon</a></td>
<td><img src="kodtabell.gif" width="601" height="768" alt="" /></td></tr>
</table>

I bodytaggen har jag nu använt en annan bild. Bodytaggen ser ut så här:

<body background="BirdsSAThumb.jpg"> . Du hämtar gratis bilder på http://www.atpm.com/

Kolla resultatet här

Som du ser har vi med width="80%" på tabellen gjort bredden till 80% av fönstret. I den vänstra kolumnen har vi skrivit width="12%" som background bilden left.jpg. Vi tittar på detta med bredd på celler i tabell på denna sidan. . Till knappar har jag använt en genomskinlig gif-bild som du enkelt fixar i photoshop.

Vi har även gjort bilden till bodytaggen större för att täcka hela sidan. Enklast gör du detta genom att öppna photoshop eller paint shop pro och göra bilden 1024x860 pixels stor. Texten ser lite underlig på vissa ställen. Exempelvis ett ä ser ut så här: &auml; . Detta för att göra bokstäverna synliga för alla webbläsare. Det är inte helt nödvändigt att var så här noga om sidan bara skall användas för enskilt bruk eller svenska besökare.

Prova att kopiera hela koden och lägg den mellan body-taggarna på din html-fil. Du kan själv ändra vilken bild du vill ha som bakgrund. Vill du använda dem som vi använder här så ladda gärna ner dem här>>> Prova dig gärna fram med olika bilder.

Detta med att använda bilder som bakgrund i tabeller går även att ordna med stylesheets. Vi går igenom stylesheets för tabell på denna sidan.

Du kan läsa lite mer om gradient tool på http://www.loriswebs.com

sxc.hu har bakgrundsbilder eller foton du kan ladda ner gratis

gratis bilder
stockvault.net

Gratis bilder i alla genrer

mayang.com free textures
ca 3400 gratis bakgrunder att ladda ner.

#  Utgiven:  200905
# Antal sidor: 500

Upplaga: 1, 
Vikt i gram: 1350

ISBN10:	9163609479

ISBN13:	9789163609473Photoshop Elements 7 för digitalfotografer (Häftad) av Scott Kelby
Den här boken bryter ny mark genom att göra någonting för digitalfotografer som inte gjorts tidigare den visar exakt hur man ska göra, utan några onödiga omvägar. Boken är praktiskt inriktad och går direkt på inställningarna samt beskriver hur och varför du ska använda dem. Är du ute efter en berätta-allt-om filtret-Oskarp-mask-bok så är inte det här rätt bok för dig. Det finns redan gott om sådana böcker ute på hyllorna. I den här boken får du i stället proffsens tips och tricks för att sortera, korrigera, redigera, skärpeförbättra, retuschera och presentera bilderna. Du kommer att bli förvånad över hur enkla och effektiva knepen är när du väl känner till dem.

Lär dig hur yrkesfotograferna arbetarVarje år utbildar vi tusentals fotografer och nästan utan undantag har alla samma frågor och ställs inför samma problem, och det är just detta som vi behandlar i denna bok. Du får lära dig:

  • De bästa metoderna för att redigera porträtt.

  • Hur du snabbt och enkelt färgkorrigerar ett foto. (Ännu enklare än du tror!)

  • Hur du använder Camera Raw för att redigera JPEG- och TIFF-bilder (alltså inte bara RAW-bilder). Snart förstår du varför proffsen föredrar att arbeta i Camera Raw.

  • De effektivaste metoderna för skärpeförbättring. (Ett helt kapitel handlar enbart om det.)

  • Hur du hanterar vanliga digitalkameraproblem som t.ex. brus och haloeffekter.

  • De mest efterfrågade fotografiska specialeffekterna, och mycket annat!


Bokens hemliga vapenElements 7 är utrustat med några verktyg som inte finns i Photoshop CS4, och tvärtom så finns det också många avancerade verktyg och funktioner i Photoshop CS4 som inte finns i Elements 7 (t.ex. lagermasker, kommandot Blanda kanaler etc.). Men i den här boken får du lära dig några smått geniala metoder för att även i Elements 7 åstadkomma en del Photoshop-knep. Och eftersom vi utgår från att du känner till fotograferingens grunder har vi utelämnat resonemang kring hur man tar bilder, väljer exponeringstid etc. och vi pratar inte om vilken kamera eller skrivare du bör köpa. Det är Elements för hela slanten, den enda boken i sitt slag, och du kommer att gilla den skarpt!

allt om photoshop
Photoshop CS4 för digitalfotografer (Häftad) av Scott Kelby
Den första versionen av den här boken tog digitalfotovärlden med storm. Den här versionen som innehåller CS4 är mer omfattande, ännu bättre och avslöjar fler proffshemligheter.

Boken bryter ny mark genom att göra något för digitalfotografer som ingen annan gjort förut - den struntar i allt trams och visar dig exakt -hur man gör. Det är inte en massa teori; den tvingar dig inte att själv uppfinna och klura ut inställningarna. Istället visar författaren steg för steg exakt de metoder som används idag av de mest moderna och slipade digitalfotograferna och retuschörerna, och boken innehåller något som ingen annan Photoshop-bok gjort tidigare författaren talar om för dig, rakt på sak, vilka inställningar du ska använda, när du ska använda dem och varför.

Om du letar efter en av de där berätta-allt-om-filtret-Oskarp-mask-för-mig-böckerna så är inte den här boken för dig. Du kan ta vilken bok som helst i hyllan, därför att alla innehåller just det. Istället innehåller boken tipsen och tricken som de ledande proffsen i branschen använder för att korrigera, redigera, skärpa, retuschera och presentera sina bilder för några av de mest krävande kunderna på denna planet. Du kommer att bli förbluffad över hur lätta och effektiva de är när du väl lärt dig hemligheterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker