byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index Bodytaggen Logotype Lowsrc Gimp Photoshop Table Picasa PicNic Bilder i Forum Videotaggen i HTML 5 Gifar animerade
Photoshop och gratis bildediteringsprogram .

gratis bildediteringsprogram fran hasselblad
Hasselblads phocus
är en mjukvara du använder för att få ordning på bilderna. Fördelen med detta program är att när det arbetar med raw formatet så kan du enkelt göra bilden kompatibel med en hel del andra bildediteringsprogram som adobes photoshop och liknande.

gratis fotoedtieringsprogram som klarar manga format
Irfanview
är ett gratis fotoediteringsprogram som är enkelt att använda. Har många verktyg som röda ögon fixare, klippa ut och en hel del annat. Är egentligen ett fotoprogram för att titta på bilderna men har även andra möjligheter som att konvertera till andra format, förstora/minska och ändra färger. En annan fördel är det lilla formatet. det är endast 2 Mb stort och kräver, i stort sett, nästan ingenting av din dator.

gratis foto editeringsprogram
Picarts
är ett gratis program som blir alltmer populärt. Mycket för att det är lätt att använda samt att du har tusentals verktyg för collage till facebook, filter, lager samt tusentals nya clipart varje vecka. Denna används med fördel på smartphonen eller plattan men du har även möjlighet att köra den på windows.

gratis photoshop
Speedy painter
är ett litet enkelt program som kan mycket. Perfekt för dig med en lite enklare dator då det inte tar så mycket arbetsminne och hårddiskplats. Ladda ner en fil på 3,6Mb och börja arbeta direkt. Mycket populärt bland användarna då det är lätt att lära sig och kan mycket.

Stock Images
Här kan du sälja och köpa foton online
Kan vara ett alternativ till att hyra en fotograf eller till dig som fotograferar att få kunder på ett enkelt sätt.

gratis photoshop
Jetphotoshop
Är ett program med möjligheter att förbättra bilder och sedan lägga in dem i ett album, slideshow eller massor av andra saker på internet. Denna har en funktion för google earth vilket innebär att du taggar de geografiska värderna och kan sedan få fram en länk på google maps där bilden framträder när du hovrar över länken.

. Skapa sofistikerade, konstnärliga bilder. Låt en del av ett foto skymta fram genom ett annat foto genom att göra vissa bildområden transparenta med hjälp av lagermasker.

sumopaint är ett gratis onlineverktyg du kan använda för att redigera bilder eller skapa nya.

Photobie.com
är ett program som mycket liknar photoshop. Har fått bra recensioner på cnet.com Några kan tycka den tar lite tid att lära sig medan andra tycker den är bättre än adobes photoshop.

Picasa
är nu köpt av google och döpt till google photo. Du har fortfarande ett helt gratis fotoredigeringsprogram med gratis fotoalbum ute på internet. Vi går igenom några av funktionerna här>>>

Paintnet
är ett gratis photoshop du kan ladda ner för bildbehandling. Klarar det mesta av photoshops funktioner.

Likadant Photoplus
Skillnaden mot photoshop på detta program är att när du skall spara bilden för webb väljer du export optimizer och drar ner kvalitet lite så att bilden inte blir så tung.

Ladda ner Photoshop cs2 helt gratis från techspot
Adobe har helt släppt supporten på Photoshop cs2 och du kan därför hämta den och installera på datorn helt gratis. CS2 har de flesta funktioner som i de nyare.
Serienumret till denna är
Windows Serial number: 1045-1412-5685-1654-6343-1431
Mac OS X Serial number: 1045-0410-5403-3188-5429-0639

Du kan även ladda ned Indesign cs2 gratis på samma ställe
Du behöver ett serie nummer som ser ut så här
Windows Serial number: 1037-1412-5094-8316-6812-7982 
Mac Serial number: 1037-0413-9961-4063-8457-1098

Gratis photoshop online
Du har även photoshop gratis online. Utmärkt sida för dig som har brådis.

Gimp
Är ännu ett helt gratis photoshop, även detta utvecklat för linux från början. Många tycker detta är mer användbart än photoshop då du har fler möjligheter för layer. Ladda ner Gimp 2.8.20 här>>>

Gimpshop skall vara en ny version av gimp som efterliknar adobes photoshop. Kanske inte helt men innehåller många användbara verktyg. Se bara upp så du inte får installerat annat spionkrafs när du installerar den på burken. Dricker även väldigt mycket processor och ramminne när du startar upp. Bland annat tillägget Mobogenie som innehåller en massa mallar och annat. Den avinstallerar du enkelt i kontrollpanelen. Du öppnar Lägg till/ta bort program genom att trycka windows+r och sedan skriva kommandot appwiz.cpl. Du ser många av windows kommandon och hur du bär dig åt på drivrutiner.net>>>

Raw Therapee ett spännande bildbehamdlingsprogram gjort för raw-formatet i din kamera. Raw format har du på flera systemkameror och även lite mer avancerade kompaktkameror. Fotar du med raw får du en bild där allt tas med utan filter och detta kan ge bilder i många kvaliteer. Raw komprimerar inte vilket ger mycket mer att arbeta med. Till skillnad mot photoshop, gimp och andra fotoredigeringsprogram kan du inte markera bara en bit av bilden men ändra färger, kontraster och mycket annnat väldigt enkelt. Kan vara ett bra komplement till dina vanliga editeringsprogram. Går även att använda på andra format som jpg, png o.s.v.

 

Xnview ett gratis bildbehandlingsprogram som kan mycket mer än bara redigera bilder

Du har många fler att hämta här>>>

Gratis bildbehandlingsprogram du kör direkt i din webbläsare
Med dessa applikationer behöver du inte installera något program på datorn utan redigerar bilden direkt från din Internet Explorer, Firefox eller annan webbläsare.

Flauntr en online editor hos devicedriven.com. Här har du även applikationer för din iPad eller android. Du kommer långt med de funktioner som ligger här. Du får scrolla ner en bit på sidan för att komma åt applikationen.

fotoflexer.com
har många effekter du kan lägga på bilden som retro(gör bilden gammal), painting vilket gör bilden liknar en målning och mycket annat direkt i webbläsaren.

PIXLR.COM
Är uppe igen. Här kan du editera bilder direkt i webbläsaren. Du behöver alltså inte installera något program på datorn för att redigera dina bilder. Helt gratis och dessutom på svenska.

PICNIC.COM har nu tagits över av Google +
En duktig online photoshop. Du behöver registrera dig på google alternativt logga in på ditt google-konto.

Pizap här har du möjlighet att ge ditt foto olika effekter eller justera kontrast, ljus och färger. Du laddar upp fotot från datorn eller din webcam och har sedan många möjligheter. För att kunna redigera bilden på riktigt använder du advanced längst ner till höger. Enkel att använda.

pixenate.com
Du klickar på länken uppe i vänstra hörnet och laddar upp bilden du vill redigera. Om du för muspekaren över ikonerna till vänster får du fram funktionen för ikonen. Du sparar bilden direkt till din hårddisk eller lägger till den i din blogg eller facebook med en länk på sidan. Har inte så många funktioner men kan vara användbart.till bloggar och facebook.

sumopaint har ett verktygsfält som mycket påminner om photoshop. Ladda upp din bild och börja editera.


escapemotions
är en flashapplikation du kan använda för att framställa bilder ute på nätet. Du använder musen för att framställa olika bilder och kan sedan spara bilden i jpg format på hårddisken.

gratis bilder
stockvault.net

Gratis bilder i alla genrer

freeimages.com har cirka 350000 bilder eller foton du kan ladda ner gratis

mayang.com free textures
ca 3400 gratis bakgrunder att ladda ner.

Acid Fonts - Download free fonts
acidfronts.com

mycket gratis fonter, verktyg för att göra fonter plus banners.

techsupportalert.com ger tips på fler gratis bildediterings program.

eXTReMe Tracker

copyright © Björn Larsen citygbg.se