byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
index Bodytaggen Logotype Lowsrc Gimp Photoshop Table Picasa PicNic Bilder i Forum Videotaggen i HTML 5

gratis fotobocker
Skaffa ett fotoalbum

En sida tillägnad photoshop och gratis bildediteringsprogram

Stock Images
Här kan du sälja och köpa foton online
Kan vara ett alternativ till att hyra en fotograf eller till dig som fotograferar att få kunder på ett enkelt sätt.

.
Skapa sofistikerade, konstnärliga bilder. Låt en del av ett foto skymta fram genom ett annat foto genom att göra vissa bildområden transparenta med hjälp av lagermasker. Ordna ett gratis fotoalbum på internet Med Mixbook laddar du upp bilderna från datorn, ditt flickr eller picasa-album och delar med andra. Kan vara ett ställe att lagra bilder på när du skall publicera dem på en blogg, forum och liknande.

sumopaint är ett gratis onlineverktyg du kan använda för att redigera bilder eller skapa nya.

Photobie.com
är ett program som mycket liknar photoshop. Har fått bra recensioner på cnet.com Några kan tycka den tar lite tid att lära sig medan andra tycker den är bättre än adobes photoshop.

Picasa
är ett helt gratis fotoredigeringsprogram med ett gratis fotoalbum ute på internet. Vi går igenom några av funktionerna här>>>

Paintnet
är ett gratis photoshop du kan ladda ner för bildbehandling. Klarar det mesta av photoshops funktioner.

Likadant Photoplus
Skillnaden mot photoshop på detta program är att när du skall spara bilden för webb väljer du export optimizer och drar ner kvalitet lite så att bilden inte blir så tung.

Photoshop starter
Ladda ned Photoshop Album Starter Edition 3.0 Lär dig grunderna i digitalfoto med Adobe® Photoshop® Album Starter Edition, det kostnadsfria programmet som gör det enklare än någonsin att visa och hitta bilder - och åtgärda småskavanker. Det är snabbt och enkelt och bäst av allt - det kostar inget!

Koffice
är ett helt gratis office utvecklat av dem som arbetar med KDE gränssnittet till Linux. Du laddar här ner ett fullständigt vektorbaserat program som liknar adobe illustrator. Här finns även många andra program som powerpoint, videoredigeringsprogram, ordbehandlare och excel.

Gimp
Är ännu ett helt gratis photoshop, även detta utvecklat för linux från början. Många tycker detta är mer användbart än photoshop då du har fler möjligheter för layer. Gimp 3.0 är klar för utsläpp. Man ser den inte på siten ännu men du har möjlighet att testa Gimp 2.8.1 här>>>

Gimpshop skall vara en ny version av gimp som efterliknar adobes photoshop. Kanske inte helt men innehåller många användbara verktyg. Se bara upp så du inte får installerat annat spionkrafs när du installerar den på burken. Dricker även väldigt mycket processor och ramminne när du startar upp. Bland annat tillägget Mobogenie som innehåller en massa mallar och annat. Den avinstallerar du enkelt i kontrollpanelen. Du öppnar Lägg till/ta bort program genom att trycka windows+r och sedan skriva kommandot appwiz.cpl. Du ser många av windows kommandon och hur du bär dig åt på drivrutiner.net>>>

Raw Therapee ett spännande bildbehamdlingsprogram gjort för raw-formatet i din kamera. Raw format har du på flera systemkameror och även lite mer avancerade kompaktkameror. Fotar du med raw får du en bild där allt tas med utan filter och detta kan ge bilder i många kvaliteer. Raw komprimerar inte vilket ger mycket mer att arbeta med. Till skillnad mot photoshop, gimp och andra fotoredigeringsprogram kan du inte markera bara en bit av bilden men ändra färger, kontraster och mycket annnat väldigt enkelt. Kan vara ett bra komplement till dina vanliga editeringsprogram. Går även att använda på andra format som jpg, png o.s.v.

 

Xnview ett gratis bildbehandlingsprogram som kan mycket mer än bara redigera bilder

Gratis bildbehandlingsprogram du kör direkt i din webbläsare
Med dessa applikationer behöver du inte installera något program på datorn utan redigerar bilden direkt från din Internet Explorer, Firefox eller annan webbläsare.

Photoshop online editor
Är en gratis photoshop för dig som är ifrån datorn eller inte har photoshop installerat på datorn. Du registrerar dig och har sedan möjlighet att ladda upp bilden, beskära förminska, redigera och sedan förvara bilderna här uppe. Väldigt praktiskt.

Flauntr en online editor hos devicedriven.com. Här har du även applikationer för din iPad eller android. Du kommer långt med de funktioner som ligger här.

fotoflexer.com
har många effekter du kan lägga på bilden som retro(gör bilden gammal), painting vilket gör bilden liknar en målning och mycket annat direkt i webbläsaren.

PIXLR.COM
Är uppe igen. Här kan du editera bilder direkt i webbläsaren. Du behöver alltså inte installera något program på datorn för att redigera dina bilder. Helt gratis.

PICNIC.COM har nu tagits över av Google +
En duktig online photoshop. Du behöver registrera dig på google alternativt logga in på ditt google-konto.

Pizap här har du möjlighet att ge ditt foto olika effekter eller justera kontrast, ljus och färger. Du laddar upp fotot från datorn eller din webcam och har sedan många möjligheter. För att kunna redigera bilden på riktigt använder du advanced längst ner till höger. Enkel att använda.

pixenate.com
Du klickar på länken uppe i vänstra hörnet och laddar upp bilden du vill redigera. Om du för muspekaren över ikonerna till vänster får du fram funktionen för ikonen. Du sparar bilden direkt till din hårddisk eller lägger till den i din blogg eller facebook med en länk på sidan. Har inte så många funktioner men kan vara användbart.till bloggar och facebook.

splashup.com
kan ta lite tid att starta men när den väl är igång går det snabbt att ladda upp bilder. Du redigerar sedan i ett gränssnitt som mycket liknar gimp eller photoshop.

sumopaint har ett verktygsfält som mycket påminner om photoshop. Ladda upp din bild och börja editera.

Tips på andra gratis bildredigeringstjänster och tips på nätet.

Photoshop Tutorials
Många tips till photoshop
moderskeppet en skola om photoshop
Moderskeppet handlar om bildbehandling och Adobe Photoshop. Guider och artiklar med fotot i centrum. Här finns även en blogg med ytterligare tips.

Norbins photoshopskolan
innehåller massor med tips på olika tekniker som tona bild, ta bort röda ögon o.s.v.

gratis tips till Paint shop pro, Jascs animation och macromedias flash

webdesignskolan har många tips på photoshop och css-menyer.
9rules.com
har en bra tutor på hur du använder gradient i photoshop

pixel2life.com/

tutorials i det mesta som gäller webdesign

animerade banners

Logo and Graphics Generator
enkelt, gratis verktyg för att göra animerad banner till din hemsida
fixa en animerad banner till din hemsida med cooltext
GIF moviegear
skall du bara göra några banners kan detta vara ett alternativ. Du laddar ner en gratis demo här.
Image ready
en kort handledning på animering från busbra.nu.
Devellos photoshop skola
nyttiga tips
gradient background with photoshop

annat användbart

gratis jpg bilder du gor sjalv
escapemotions
är en flashapplikation du kan använda för att framställa bilder ute på nätet. Du använder musen för att framställa olika bilder och kan sedan spara bilden i jpg format på hårddisken.

Gettyimages har massor av foton, filmklipp och tips för dig som vill lägga ut bilder på hemsidan.
gratis bilder
stockvault.net

Gratis bilder i alla genrer

sxc.hu har cirka 350000 bilder eller foton du kan ladda ner gratis

mayang.com free textures
ca 3400 gratis bakgrunder att ladda ner.

Acid Fonts - Download free fonts
acidfronts.com

mycket gratis fonter, verktyg för att göra fonter plus banners.

1-800-fonts.com
massor av gratis fonter att användas till din logo eller knappar.

jabroo.com
12000 fonter att ladda ner gratis.

Simpleviewer
Är ett gratis flash galleri du kan använda för att publicera bilder på din hemsida. Det tillåter att publicera bilder på alla hemsidor och ger ett proffessionellt utseende.

#  Utgiven:  200905
# Antal sidor: 500

Upplaga: 1, 
Vikt i gram: 1350

ISBN10:	9163609479

ISBN13:	9789163609473Photoshop Elements 7 för digitalfotografer (Häftad) av Scott Kelby
Den här boken bryter ny mark genom att göra någonting för digitalfotografer som inte gjorts tidigare den visar exakt hur man ska göra, utan några onödiga omvägar. Boken är praktiskt inriktad och går direkt på inställningarna samt beskriver hur och varför du ska använda dem. Är du ute efter en berätta-allt-om filtret-Oskarp-mask-bok så är inte det här rätt bok för dig. Det finns redan gott om sådana böcker ute på hyllorna. I den här boken får du i stället proffsens tips och tricks för att sortera, korrigera, redigera, skärpeförbättra, retuschera och presentera bilderna. Du kommer att bli förvånad över hur enkla och effektiva knepen är när du väl känner till dem.

Lär dig hur yrkesfotograferna arbetarVarje år utbildar vi tusentals fotografer och nästan utan undantag har alla samma frågor och ställs inför samma problem, och det är just detta som vi behandlar i denna bok. Du får lära dig:

  • De bästa metoderna för att redigera porträtt.

  • Hur du snabbt och enkelt färgkorrigerar ett foto. (Ännu enklare än du tror!)

  • Hur du använder Camera Raw för att redigera JPEG- och TIFF-bilder (alltså inte bara RAW-bilder). Snart förstår du varför proffsen föredrar att arbeta i Camera Raw.

  • De effektivaste metoderna för skärpeförbättring. (Ett helt kapitel handlar enbart om det.)

  • Hur du hanterar vanliga digitalkameraproblem som t.ex. brus och haloeffekter.

  • De mest efterfrågade fotografiska specialeffekterna, och mycket annat!


Bokens hemliga vapenElements 7 är utrustat med några verktyg som inte finns i Photoshop CS4, och tvärtom så finns det också många avancerade verktyg och funktioner i Photoshop CS4 som inte finns i Elements 7 (t.ex. lagermasker, kommandot Blanda kanaler etc.). Men i den här boken får du lära dig några smått geniala metoder för att även i Elements 7 åstadkomma en del Photoshop-knep. Och eftersom vi utgår från att du känner till fotograferingens grunder har vi utelämnat resonemang kring hur man tar bilder, väljer exponeringstid etc. och vi pratar inte om vilken kamera eller skrivare du bör köpa. Det är Elements för hela slanten, den enda boken i sitt slag, och du kommer att gilla den skarpt!

allt om photoshop
Photoshop CS4 för digitalfotografer (Häftad) av Scott Kelby
Den första versionen av den här boken tog digitalfotovärlden med storm. Den här versionen som innehåller CS4 är mer omfattande, ännu bättre och avslöjar fler proffshemligheter.

Boken bryter ny mark genom att göra något för digitalfotografer som ingen annan gjort förut - den struntar i allt trams och visar dig exakt -hur man gör. Det är inte en massa teori; den tvingar dig inte att själv uppfinna och klura ut inställningarna. Istället visar författaren steg för steg exakt de metoder som används idag av de mest moderna och slipade digitalfotograferna och retuschörerna, och boken innehåller något som ingen annan Photoshop-bok gjort tidigare författaren talar om för dig, rakt på sak, vilka inställningar du ska använda, när du ska använda dem och varför.

Om du letar efter en av de där berätta-allt-om-filtret-Oskarp-mask-för-mig-böckerna så är inte den här boken för dig. Du kan ta vilken bok som helst i hyllan, därför att alla innehåller just det. Istället innehåller boken tipsen och tricken som de ledande proffsen i branschen använder för att korrigera, redigera, skärpa, retuschera och presentera sina bilder för några av de mest krävande kunderna på denna planet. Du kommer att bli förbluffad över hur lätta och effektiva de är när du väl lärt dig hemligheterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker