byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
index Bodytaggen Logotype Lowsrc Gimp Photoshop Table Picasa PicNic Bilder i Forum Videotaggen i HTML 5

gratis fotobocker
Skaffa ett fotoalbum

Billigare än så här blir det inte. Beställ ditt webbhotell här

Några sidor bara tillägnad bilder på webben

Lägger här ut lite koder för dig som fastnat någonstans gällande bilder på webbsidan.

Enklaste sättet för dig att lägga ut en bild är helt enkelt att lägga bilden i samma mapp som webbsidan. Du kan då skriva adressen till bilden bara med namnet. Om vi tar bilden pelle.jpg skriver du
<img src="pelle.jpg" width="100" height="100" alt="beskrivning på bilden"/> . Det är inte helt nödvändigt med width, height och alt-taggen men wrc samt google tycker om att du kodar riktigt. Du kan vidare få ett par besökare extra med hjälp av alt-taggen.

Ett av de enklare knepen för att lägga text runt bilden är att använda kommandot "align" i img-taggen. Vill du exempelvis att texten runt bilden skall finnas på vänster sida använder du <img src="pelle.jpg" width="100" height="100" alt="beskrivning för bild" align="right" /> Och få då detta utseende eller placering av bilden. placerar texten till vänsterTexten som vi skriver före hamnar till vänster om bilden då vi angett align="right".

Vi gick igenom bilder på denna sidan i samband med p-taggen, och här i samband med bild från annan sida, här i samband med länkning plus här ihop med tabell.

På sidorna under bild hittar du lite användningsområden för bilder. Vi börjar med att lägga in en bild i body-taggen, sedan lägger vi även ut bilder i en tabell. Idag fungerar de flesta webbläsare med det nya formatet css3 och html5. Det finns fortfarande skillnader men du kan lugnt börja använda stylesheets till bodytaggen. I html4 lade vi till en bakgrundsbild direkt i bodytaggen med attributet background="pelle.jpg". Du kan fortfarande använda attributet men det ger en stor fördel om du, istället, lägger denna i ditt stylesheet. Du kan läsa mer om stylesheets på design>>>. Du hittar några tips om photoshop och gratis alternativ för bildredigering online och att ladda ner till datorn här>>>. Photoshop har länge varit det populäraste programmet för att redigera bilder till hemsidan men nu har du många bra gratis program som gimp, paintnet och onlinetjänster. Se mer här>>>.

Innan du tittar här kan du ha nytta av lektionerna om tabell som du hittar på dessa sidorna.

sxc.hu har bilder eller foton du kan ladda ner gratis

annat användbart

gratis jpg bilder du gor sjalv
escapemotions
är en flashapplikation du kan använda för att framställa bilder ute på nätet. Du använder musen för att framställa olika bilder och kan sedan spara bilden i jpg format på hårddisken.

gratis bilder
stockvault.net

Gratis bilder i alla genrer

sxc.hu har cirka 350000 bilder eller foton du kan ladda ner gratis

mayang.com free textures
ca 3400 gratis bakgrunder att ladda ner.

Acid Fonts - Download free fonts
acidfronts.com

mycket gratis fonter, verktyg för att göra fonter plus banners.

1-800-fonts.com
massor av gratis fonter att användas till din logo eller knappar.

jabroo.com
12000 fonter att ladda ner gratis.

Simpleviewer
Är ett gratis flash galleri du kan använda för att publicera bilder på din hemsida. Det tillåter att publicera bilder på alla hemsidor och ger ett proffessionellt utseende.

 

 

 

#  Utgiven:  200905
# Antal sidor: 500

Upplaga: 1, 
Vikt i gram: 1350

ISBN10:	9163609479

ISBN13:	9789163609473Photoshop Elements 7 för digitalfotografer (Häftad) av Scott Kelby
Den här boken bryter ny mark genom att göra någonting för digitalfotografer som inte gjorts tidigare den visar exakt hur man ska göra, utan några onödiga omvägar. Boken är praktiskt inriktad och går direkt på inställningarna samt beskriver hur och varför du ska använda dem. Är du ute efter en berätta-allt-om filtret-Oskarp-mask-bok så är inte det här rätt bok för dig. Det finns redan gott om sådana böcker ute på hyllorna. I den här boken får du i stället proffsens tips och tricks för att sortera, korrigera, redigera, skärpeförbättra, retuschera och presentera bilderna. Du kommer att bli förvånad över hur enkla och effektiva knepen är när du väl känner till dem.

Lär dig hur yrkesfotograferna arbetarVarje år utbildar vi tusentals fotografer och nästan utan undantag har alla samma frågor och ställs inför samma problem, och det är just detta som vi behandlar i denna bok. Du får lära dig:

  • De bästa metoderna för att redigera porträtt.

  • Hur du snabbt och enkelt färgkorrigerar ett foto. (Ännu enklare än du tror!)

  • Hur du använder Camera Raw för att redigera JPEG- och TIFF-bilder (alltså inte bara RAW-bilder). Snart förstår du varför proffsen föredrar att arbeta i Camera Raw.

  • De effektivaste metoderna för skärpeförbättring. (Ett helt kapitel handlar enbart om det.)

  • Hur du hanterar vanliga digitalkameraproblem som t.ex. brus och haloeffekter.

  • De mest efterfrågade fotografiska specialeffekterna, och mycket annat!


Bokens hemliga vapenElements 7 är utrustat med några verktyg som inte finns i Photoshop CS4, och tvärtom så finns det också många avancerade verktyg och funktioner i Photoshop CS4 som inte finns i Elements 7 (t.ex. lagermasker, kommandot Blanda kanaler etc.). Men i den här boken får du lära dig några smått geniala metoder för att även i Elements 7 åstadkomma en del Photoshop-knep. Och eftersom vi utgår från att du känner till fotograferingens grunder har vi utelämnat resonemang kring hur man tar bilder, väljer exponeringstid etc. och vi pratar inte om vilken kamera eller skrivare du bör köpa. Det är Elements för hela slanten, den enda boken i sitt slag, och du kommer att gilla den skarpt!

allt om photoshop
Photoshop CS4 för digitalfotografer (Häftad) av Scott Kelby
Den första versionen av den här boken tog digitalfotovärlden med storm. Den här versionen som innehåller CS4 är mer omfattande, ännu bättre och avslöjar fler proffshemligheter.

Boken bryter ny mark genom att göra något för digitalfotografer som ingen annan gjort förut - den struntar i allt trams och visar dig exakt -hur man gör. Det är inte en massa teori; den tvingar dig inte att själv uppfinna och klura ut inställningarna. Istället visar författaren steg för steg exakt de metoder som används idag av de mest moderna och slipade digitalfotograferna och retuschörerna, och boken innehåller något som ingen annan Photoshop-bok gjort tidigare författaren talar om för dig, rakt på sak, vilka inställningar du ska använda, när du ska använda dem och varför.

Om du letar efter en av de där berätta-allt-om-filtret-Oskarp-mask-för-mig-böckerna så är inte den här boken för dig. Du kan ta vilken bok som helst i hyllan, därför att alla innehåller just det. Istället innehåller boken tipsen och tricken som de ledande proffsen i branschen använder för att korrigera, redigera, skärpa, retuschera och presentera sina bilder för några av de mest krävande kunderna på denna planet. Du kommer att bli förbluffad över hur lätta och effektiva de är när du väl lärt dig hemligheterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker